Bedrijfslogo: Rudi Van Oostveldt BVBA

Geschiedenis

In juni 1990 startte Van Oostveldt Rudi met een eenmanszaak voor grondwerken en aanleg van parkings en inritten. Hij ondervond als arbeider grote verantwoordelijkheden en dacht dat hij die positie beter kon gebruiken voor een eigen bedrijf. Hij liet een kleine, primitieve loods bouwen. De toenmalige opdrachten kwamen vooral van grote bedrijven die instonden voor wegenwerken. Dit deed hij gedurende 2 jaar.

Oude schuur Grijper Diepgraver

In 1992 breidde de capaciteit uit tot een kleine vrachtwagen, een dieplader en een minigraver. Ondertussen werd de loods omgebouwd en werd er ruimte vrijgemaakt voor een parking en een wasplaats voor de vrachtwagens. Een jaar later vond de aanbesteding plaats van een rupskraan en een bandenkraan, die diende voor het laden van cichorei voor de suikerfabriek van Oreye.

Diepgraver Laadwagen

Na 4 jaar werd een nieuwe vrachtwagen ingezet voor het bietentransport. In 1998 kocht het bedrijf een tweede vrachtwagen.

De BVBA ontstond 9 jaar na de oprichting door Van Oostveldt Rudi. Het wagenpark breidde tevens uit met nog eens 2 vrachtwagens.

Door de stijgende vraag naar transport is de BVBA zich meer gaan toespitsen op die sector dan op de oorspronkelijke grondwerken.

Het bedrijf telt nu 4 werkmannen. Hun taak bestaat uit het transport van cichorei in de maanden september tot en met december. De overige maanden gaat het transport verder, maar dan van andere materialen zoals zand, kiezel,... en de grondwerken behoren steeds meer tot de achtergrond.